با یک سلام گرم به استقبال مشتری بروید
در سلام کردن پیش قدم باشید و همیشه با روی گشاده و عباراتی مانند خوشآمدید، در خدمتتان هستم از مشتریانتان استقبال کنید.قصدتان کمک کردن باشد نه صرفا فروش
متاسفانه برخی از فروشندگان به محض آنکه متوجه میشوند مشتری قصد خرید ندارد و فقط میخواهد اطلاعات کسب کند، با بدخلقی جواب بقیه سوالات مشتری را میدهند.بنابراین حتی اگر حس میکنید مشتری نمیخواهد از شما خرید کند، با قصد کمک کردن به مشتری پاسخگوی آنها باشید. شما با یک ارتباط سازی قوی میتوانید کاری کنید که مشتری برای خرید بعدی حتما به شما مراجعه کند.
اول مشاور باشید، بعد فروشنده
سعی کنید مشاور خوبی برای مشتریانتان باشید، یعنی سعی کنید نیاز مشتریانتان را کشف کنید و به آنها کالای متناسب با نیازشان را پیشنهاد دهید. زمانی که مشتری حس کند شما قبل از سود خودتان منافع او را در نظر گرفتهاید، به شما اعتماد خواهد کرد.هر چه با سوالات بیشتر بتوانید بهتر متوجه نیاز مشتری شوید، در فروش خود موفق تر خواهید بود.
از قضاوت اشتباه و سریع بپرهیزید
زمانی که در حال مذاکره با مشتریان هستید، از قضاوت کردن در مورد شخصیت او دست بردارید.این کار باعث ایجاد اختلال در تبادل احساسی میان شما و مشتری خواهد شد.زیرا این موضوع باعث میشود نسبت به مشتری گارد بگیرید و مشتری از زبان بدن و لحن صحبتتان متوجه این موضوع خواهد شد و ممکن است به خاطر همین موضوع، مشتری بالقوهی خود را از دست بدهید.
رفتاری یکسان با مشتری داشته باشید
اینکه یکبار با روی خوش از مشتری استقبال میکنید و یک بار که اعصابتان از جای دیگری خورد است با عصبانیت برخورد میکنید؛ باعث میشود در ذهن مشتری به عنوان یک فرد دمدمی مزاج شناخته شوید. به همین دلیل مشتری نمیتواند به شما اعتماد کند و حس خوبی از نوع برخورد شما دریافت نخواهد کرد.حتی اگر یکبار موفق شوید کالایی را به آن مشتری بفروشید، احتمال دارد برای دفعات بعدی به شما مراجعه نکند و برای همیشه آن مشتری را از دست بدهید.
به ظاهرتان اهمیت دهید
آیا کسی را سراغ دارید که از آدمهای شیک پوش و خوشبو فراری و بیزار باشد؟ اولین چیزی که مشتری از شما میبیند، ظاهر شماست که در ذهن مشتری تاثیر میگذارد.برای مشتریها بسیار مهم است که از چه کسی خرید میکنند؟ زمانی که شما با لباسهای مرتب و شیک و بوی عطر خوش در مقابل مشتری ظاهر شوید، احتمال فروش موفق شما بسیار بالا خواهد بود.
ظاهر شما همانند ویترین مغازهتان باید برایتان حائز اهمیت باشد.
به صورت تک کلمهای پاسخ مشتریانتان راه ندهید
برای مثال اگر مشتری دنبال کالای خاصی است و شما آن را ندارید، با یک کلمهی "خیر" ماجرا را ختم به خیر نکیند.میتوانید در پاسخ به مشتری بگویید این کالا رو موجود نداریم اما این یکی کالا ، دقیقا همون کارایی و کیفیت رو داره.
میخواید براتون بیارم که برسیش کنید؟
این کار احتمال خرید مشتری از شما را بسیار افزایش میدهد.
البته توجه داشته باشید، هیچ وقت برای فروش، به مشتری کالای غیر مرتبط پیشنهاد ندهید.
لبخند بزنید
لبخند مسری است و اگر در زمان صحبت با مشتری لبخند بر لب داشته باشید، این حس خوب را به او انتقال خواهید داد.زمانی که مشتری حس خوبی داشته باشد، فرایند فروش ساده تر خواهد شد.
نیازی نیست یک خنده مصنوعی بر لب داشته باشید و یا بلند بلند بخندید. کافیست چهرهی متبسم و گشاده داشته باشید.
اگر چهره ای عبوس داشته باشید، این پیغام را به مشتری میدهید که سریع تر خرید کن و برو بیرون.
با مشتری مخالفت و بحث نکنید
حتی اگر مشتری با صحبتهای شما مخالف است، با او بحث نکنید.برای اثبات حرفهایتان با مشتری بحث نکنید و به مشتری نگویید که تو اشتباه میکنی. شنیدن این جمله برای هیچ فردی دلچسب و خوشایند نیست و فقط باعث میشود مشتری حالت تدافعی نسبت به شما پیدا کند.
ساده و روان صحبت کنید
با توجه به سطح کلام مشتری صحبت کنیداز کلمات و اصطلاحات قلمبه سولمبه استفاده نکنید، استفاده از این کلمات و عبارت نه تنها برای مشتری خوشایند نیست، بلکه مشتری احساس گیجی و معذب بودن میکند.
تنها زمانی میتوانید از عبارات فنی استفاده کنید که با مشتری فنی روبرو باشید.
تا حد امکان ساده و روان در مورد محصول و خدماتتان برای مشتری توضیح دهید.
مشتری را با نامش خطاب کنید
حتما نام مشتری را بپرسید و در زمان مکالمهی تلفنی و یا فروش حضوری، از نام خانوادگی مشتری استفاده کنید. این کار کمک میکند تا فضای صمیمی تری بین شما و مشتری ایجاد شود. حتی نام خودتان هم به مشتری بگویید تا او هم بتواند در زمان مذاکره با شما، نامتان را به کار ببرد.به چشم مشتری نگاه کنید
یکی از ابزارهای مهم برای برقراری ارتباط با مشتری، ارتباط چشمی است.لذا در زمان مذاکره به چشمان مشتری نگاه کنید زیرا نگاه نکردن برای بسیاری از افراد، به عنوان بی احترامی تلقی میشود. نگاه شما نباید خیره باشد، بلکه نگاهی همراه با مهربانی، توجه و احترام باشد.
البته حواستان باشد، زمانی که مشتری در فروشگاه قدم میزند و درحال تماشای کالاهای دیگر است، با نگاهتان او را دنبال نکنید و خیلی در کنار مشتری قدم نزنید، زیرا مشتری احساس معذب بودن میکند و به راحتی نمیتواند کالای مد نظرش را انتخاب کند.
به مشتری نشان دهید که فرد مهمی برایتان است
همیشه این نکته را در ذهن داشته باشید که مشتری، رئیس شماست. بنابراین با رفتارتان به مشتری نشان دهید که فرد مهمی برای شما است. اگر حس خوبی در مشتری ایجاد نکنید، احتمال اینکه مشتری دوباره برای خرید به شما مراجعه کند بسیار کم خواهد شد و شما آن مشتری را از دست میدهید.هیچ وقت مشتری را معطل نکنید
مشتریان انقدری زمان ندارند که معطل شوند تا شما تماس تلفنی خود را با فرد دیگری به پایان برسانید.حتی اگر یک فروشگاه اینستاگرامی دارید، در سریع ترین زمان، پاسخ دایرکت های مشتریان را بدهید. زیرا اگر دیر بجنبید، مشتری از فروشگاه دیگری خرید خواهد کرد.
بنابراین در سریعترین زمان، پاسخگوی مشتری باشید.